GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Doetinchem?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Doetinchem

Schoorsteenbrand Doetinchem? We willen schoorsteenbranden zoveel mogelijk voorkomen. Naast dat het veel schade kan veroorzaken, is het ook erg gevaarlijk en ongezond zijn.

Onze schoorsteenvegers hebben op deze pagina voor u uitgewerkt hoe u een schoorsteen kunt herkennen wat u moet doen wanneer u te maken krijgt met een schoorsteenbrand.

Merkt u signalen op die een schoorsteenbrand tot gevolg kunnen hebben? Dan raden wij u aan om een afspraak te maken. Op deze manier kunnen risicovolle situaties uitgesloten of verholpen worden.

Wilt u een afspraak maken om een schoorsteenbrand te voorkomen? Neem dan gerust contact op via 0314 201 266. Wij komen graag langs om een Schoorsteenbrand in Doetinchem te voorkomen.

Schoorsteenveger Doetinchem

Om op een veilige manier gebruik te kunnen maken van uw haard of kachel, is het nodig om uw schoorsteen schoon te houden. Dit doet u door deze te laten vegen of reinigen.

Om de kans op schoorsteenbrand zo klein mogelijk te houden, is het van belang dat u uw schoorsteen regelmatig laat kuisen. Hoe vaak u dit moet doen, hangt af van hoe vaak u uw schoorsteen gebruikt.

Maakt u het hele jaar door gebruik van uw haard of kachel? Dan raden we u aan uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Gebruikt u uw haard of kachel niet zo vaak? Dan is één keer per jaar voldoende.

Is het tijd om uw schoorsteen te laten vegen? Twijfel dan niet en neem direct contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Jaarlijks ontstaan er nog veel branden in schoorsteen. Een aantal van deze oorzaken hebben wij voor u uitgewerkt, zodat u deze kunt voorkomen!

Het is belang van een schoorsteen op de juiste manier gebouwd is. Wanneer een rookkanaal te groot is voor de haard of kachel, kan dit ertoe leiden dat er te weinig trek is in het rookkanaal. Hierdoor blijven rookgassen in de schoorsteen hangen. De rookgassen koelen vervolgens af waarbij er een laag creosoot gevormd wordt. Deze laag vat erg makkelijk vlam en is daarom erg gevaarlijk!

Het risico dat verbrandingsresten in de brand vliegen is een stuk groter bij haarden of kachels op kolen of stookolie. Dit komt omdat deze brandstoffen grotere vervuilers zijn dan bijvoorbeeld gas. Bij een haard of kachel op gas is de kans op schoorsteenbrand een stuk kleiner.

Een veel voorkomende oorzaak van schoorsteenbranden zijn vogelnesten. Vogels nestelen zich vaak zonder dat u het door heeft in uw schoorsteen. Bij het aansteken van de open haard of kachel is het mogelijk dat brandbaar materiaal, zoals takjes en bladeren, in de brand vliegen. 

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem snel contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Schoorsteenbranden komen voor in verschillende vormen en maten. Veel mensen vragen zich daarom af: waaraan kunt u een schoorsteenbrand herkennen?

U kunt een schoorsteenbrand herkennen aan een aantal kenmerken. De meest bekenden is het ontstaan van een snelle en sterke rookontwikkeling. De rook kan zowel uit de schoorsteen omhoog, als in uw huis komen.

Veel schoorsteenbranden gaan gepaard met een piepend of loeiend geluid. Dit komt omdat de brand in de schoorsteen zuurstof aantrekt. Ook een sterke roet- of brandgeur is vaak een signaal van schoorsteenbrand.

Denkt u dat u risico loopt op een schoorsteenbrand? Twijfel dan niet en onderneem te allen tijde direct actie om de schade zo gering mogelijk te houden!

Voorkomt u liever een schoorsteenbrand in uw eigen haard of kachel? Laat uw schoorsteen dan regelmatig vegen. Neem gerust contact op voor een afspraak via 0314 201 266.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Wanneer u te maken krijgt met een schoorsteenbrand, moet u snel handelen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Twijfel niet en onderneem direct actie.

Op het moment dat u ziet dat u te maken heeft met brand in uw schoorsteen, bel dan allereerst de brandweer op alarmnummer 112. Sluit vervolgens de schoorsteenklep en probeer zover dat gaat de toevoer van zuurstof af te sluiten.

Terwijl u wacht op de brandweer, kunt u het het vuur proberen te doven met zand of zout. Let op dat u hier geen water voor gebruikt. Doordat het water snel verdampt kan er een explosie ontstaan. Hierdoor is het mogelijk dat er scheuren ontstaan in de rookkanalen of dat er dingen afbreken.

Op het moment dat het brand is gedoofd, is het van belang dat u uw huis goed laat ventileren. Open uw ramen en deuren en laat alles goed doorwaaien!

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Wanneer u een schoorsteenbrand wilt voorkomen, is het van belang dat u uw schoorsteen regelmatig laat vegen. Een schone schoorsteen die op de juiste manier gebruikt wordt, zal niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een professionele schoorsteenveger met veel ervaring. Naast dat hij zorgt dat uw schoorsteen weer helemaal schoon is, kijkt hij ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, denk bijvoorbeeld aan scheuren of lekken.

Toch kunt u een schoorsteenbrand niet uitsluiten. Daarom hebben wij nog een aantal tips om de kans op brand te verkleinen:

 • Laat uw schoorsteen regelmatig reinigen.
 • Gebruik alleen de juiste brandstof die geschikt is voor uw haard of kachel.
 • Zorg voor voldoende ventilatie in uw schoorsteen.
 • Stook niet wanneer het windstil of mistig is.
 • Zorg altijd voor een klein laagje as in de aslade (ongeveer 3 centimeter).
 • Gebruik alleen aanmaakblokjes of aanmaakhout om uw haard of kachel aan te steken.
 • Stook alleen de voor het apparaat bestemde brandstoffen.
 • Blijf altijd bij een brandende haard, laat het vuur nooit onbeheerd achter!

Een goed geveegde schoorsteen vliegt niet in de brand. Wilt u ook uw schoorsteen laten vegen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Ook voor de verzekering is het van belang dat u uw schoorsteen regelmatig laat vegen. Wanneer er brand ontstaat in een schoorsteen die niet goed onderhouden is, wordt de schade lang niet altijd (volledig) vergoedt.

Ondanks dat het wettelijk niet verplicht is, roept het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu al vanaf 1992 dat de schoorsteen jaarlijks minimaal één keer geveegd moet worden.

Een erkende schoorsteenveger kan u een bewijs uitschrijven van het schoorsteenvegen. Dit kan u dan overdragen aan uw verzekering in het geval van een schoorsteenbrand.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Zorg dan dat u uw schoorsteen jaarlijks laat vegen. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0314 201 266.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Wij raden u aan uw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren vakman, weet u dat uw schoorsteen op een juiste manier schoongemaakt wordt.

Daarnaast herkent een ervaren schoorsteenveger sneller beginnende problemen in uw schoorsteen of andere rookkanalen.

Wilt u een schoorsteenveger inschakelen? Neem dan vrijblijvend contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266.

Partners: Dakdekker Doetinchem, haarden.jouwbegin, haarden.beginspot, haarden.linkkwartier, haarden.beginzo, haarden.linkjespagina, haarden.vinddirect , haarden.startbeurs, haarden.web-directory

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Doetinchem? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Doetinchem.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Doetinchem.

Werkwijze Schoorsteenveger Doetinchem

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Doetinchem op 0314 201 266.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Doetinchem via 0314 201 266.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Doetinchem

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Doetinchem heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Doetinchem

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Doetinchem

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Doetinchem nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Doetinchem

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Doetinchem mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Doetinchem

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button